Zeilkamp

Leeftijden

Bij onze zeilschool is het voor iedere leeftijd mogelijk om te leren zeilen. 
Maak voor het eerste kennis met het zeilen, wind en water bij de spettercursus voor de leeftijden van 5 en 6 jaar. Deze leeftijd al ontgroeid? Neem de volgende stap in bijvoorbeeld de Optimist of de Laerling voor de groep tot 12 jaar. Voor jongeren vanaf 12 jaar stap je in een van de grotere zeilboten waar je één team vormt in bijvoorbeeld de Valk of over de plassen scheurt in de Catamaran.
In het voor- en najaar hebben we ook verschillende cursussen en privélessen voor volwassen vanaf 18 jaar. 

Verblijfstype

Bij ons op de zeilschool is het mogelijk om te blijven slapen of aan het einde van de dag weer naar huis te gaan. Liever toch een optie er tussen in? Geen probleem. Doe mee met het avondprogramma tot 20:30 en dan zien we je de volgende ochtend om weer mee het water op te gaan.

Weekprogramma

Een interne zomerweek start op zondagmiddag en eindigt op zaterdagochtend. In het voor- en najaar zijn deze iets korter, namelijk van maandagochtend tot en met vrijdagmiddag. Overdag ga je samen met maximaal vijf andere cursisten en je instructeur het water op. De lessen worden aangepast op jouw niveau. We lunchen op de zeilschool en streven ernaar om in ieder geval één keer op de Vinkeveense eilanden te lunchen. ’s Avonds organiseren de instructeurs een avondprogramma die aansluit op de leeftijdsgroep. Kies je ervoor om te blijven slapen dan komt jouw kamer mama of papa nog even gezellig langs om de dag af te sluiten. De week eindigt met een diploma uitreiking en feestelijke bonte avond op vrijdag.

Onze locatie

Zeilschool Vinkeveen ligt centraal gelegen aan de Vinkeveense Plassen. Vanuit Amsterdam en Utrecht is dit met de auto in 20 minuten makkelijk te bereiken. 
De kampen worden gedraaid vanuit de groepsaccommodatie het Droogdok. Hier kunnen iedere week 72 kinderen blijven slapen. Verder wordt er in het Droogdok gegeten of leuke avondprogramma’s georganiseerd. Al onze zeilboten liggen aan het eiland in de haven. ‘s Ochtends vertrekt iedereen hier vandaan voor een heerlijke dag op het water. De Vinkeveense Plassen biedt voor ieder niveau een geschikt stukje vaarwater. Mooie open stukken om lekker hard te gaan of beschutte plekken voor de beginnende zeiler.

Eten & drinken

Voor degene die ‘s avonds gezellig mee-eten maken we een heerlijk drie gangen menu.
Iedere dag eten we iets anders waarin onze kok de balans zoekt tussen lekker en gezond. Heb je allergieën of eet je bijvoorbeeld vegetarisch? Geen probleem, wij hebben hier veel ervaring mee. Op vrijdagavond sluiten we de week altijd af met een heerlijke barbeque. 

Onze instructeurs

Benieuwd wie jouw deze zomer lesgeeft? Neem een kijkje in ons smoelenboek!

CWO/ NWD

Zeilschool Vinkeveen is aangesloten bij het Nationaal Watersportdiploma (NWD), dé Nederlandse diplomalijn voor alle watersporten, geaccrediteerd door het Koninklijk Nederlands Watersportverbond. Ieder jaar worden al onze instructeurs opgeleid en begeleid volgens deze richtlijnen. Iedere zeilweek werk je aan de hand van jouw niveau aan een aantal punten. Lees hier meer over de diploma's