Programma

in het kort

Week programma

Een zeilweek in Vinkeveen is gegarandeerd een week vol met veel plezier en heerlijke dagen op het water. Graag geven we een beeld van hoe zo’n week er ongeveer uit komt te zien. Iedere week kan net een beetje anders zijn, afhankelijk van de groepsgrootte en het weer. Onze voor- en najaars kampen zijn erg vergelijkbaar alleen start je dan op maandagochtend en eindigt deze op vrijdagmiddag. 

Voorbereiding

Een goed begin is het halve werk! Voordat je gezellig bij ons een week op kamp komt is het belangrijk om te weten wat je voor die week nodig hebt en in moet pakken. Een week voorafgaand aan het kamp ontvang je van ons een laatste informatiemail met alle informatie die je nodig hebt. Nu kunnen wij ons voorstellen dat je hiervoor al benieuwd bent naar de paklijst en haal -en brengtijden. Kijk hiervoor op de paklijst en verblijfstype pagina's.

Ontvangst

Op zondagmiddag meld je je aan bij de ontvangst op het grasveld of bij de groepsaccommodatie. Je leert die middag gelijk al je groepje en je instructeur kennen. Om meteen het gevoel te krijgen van wat jouw die week te wachten staat gaat iedereen een halve middag het water op. Voor de ouders organiseren wij dan een rondvaart om te zien hoe het er op het water aan toe gaat. Heb jij je opgegeven voor het verblijfstype Dag? Dan maak je gezellig op maandagochtend met je groepje en instructeur kennis. Waar mogelijk proberen wij met het maken van de indelingen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. 

Zeilen

Overdag word je, als je bent blijven slapen, om 07.30 gewerkt. Om 08.00 schuiven we aan aan de ontbijttafel, om vervolgens rond 09.00 de kinderen die niet blijven slapen te mogen ontvangen. Hierna gaan we zo snel mogelijk het water op om een start te maken aan een toffe zeildag. Een groep bestaat uit maximaal vijf andere cursisten en je instructeur. De lessen worden aangepast op jouw niveau. Met het maken van de indelingen proberen we daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. We proberen iedere week een keertje een tocht naar de derde plas te maken en op een van de Vinkeveense eilanden te lunchen. De andere dagen wordt er in de groepsaccommodatie met alle groepen geluncht. Vaar jij in een andere boot dan een van je vrienden? Dan zie je elkaar ‘s middags met de lunch of na het zeilen

Drie gangenmenu

Voor degene die ‘s avonds gezellig mee-eten maken we een heerlijk drie gangen menu.

Iedere dag eten we iets anders waarbij onze kok de balans zoekt tussen lekker en gezond. Heb je allergieën of eet je bijvoorbeeld vegetarisch? Geen probleem, wij hebben hier veel ervaring mee. Je kan dit voorafgaand aan de week doorgegeven en dan houden we hier rekening mee. Op vrijdagavond sluiten we de week altijd af met een heerlijke barbeque.

Avondprogramma's

Na het eten wordt er door de instructeurs een tof avondspel bedacht. Dit wordt in het dorp, op het water of op de zeilschool zelf georganiseerd. We passen het avondprogramma natuurlijk aan op de leeftijdsgroep. De groep van 7 tot 12 wordt gescheiden van de groep 12  tot 18. Naast de praktijk overdag wordt op de dinsdagavond je kennis verbreed met een theoretisch avondprogramma. Op vrijdag is er voor beide groepen een bonte avond om de week feestelijk mee af te sluiten. Bedenk een eigen act of laat je verrassen door de instructeurs die er altijd weer een feestje van maken.

Voor de oudere groep die blijft slapen wordt later op de avond nog een passend avondprogramma georganiseerd. Denk hierbij aan het roosteren van marshmallows bij het kampvuur, dansen in de bar of een spannend nachtspel op een van de eilanden. Zelf een goed idee? Laat je creativiteit de vrije loop en bedenk samen met de instructeurs een leuke activiteit.

Slapen

Als je bij ons blijft slapen kom je met leeftijdsgenoten op de kamer te liggen. Bij aankomst zijn de bedden al voor je opgemaakt. Heb je een vriend of vriendin waarmee je op de kamer wilt slapen? Geef dit dan aan bij het maken van de boeking. Wij proberen hier dan rekening mee te houden. Iedere kamer krijgt een kamer mama of papa. Dit is een instructeur die ‘s avonds voor het naar bed gaan nog even langs komt om gezellig te kletsen en de dag af te sluiten. In een van de kamers op de gang liggen ook twee instructeurs, de nachtwachten. Mocht er ‘s nachts iets zijn kan je hun altijd wakker maken. 

Naar huis

Na een te gekke bonte avond en de diploma-uitreiking op vrijdagavond is het voor de externe verblijfstypes tijd om naar huis te gaan. Iedereen die blijft slapen wordt op zaterdagochtend na het ontbijt en het inpakken van de tassen om 10:00 opgehaald.