Onze locatie

Onze locatie

Groepsaccommodatie

Zeilschool Vinkeveen is centraal gelegen aan de mooie Vinkeveense Plassen. Vanuit Amsterdam en Utrecht is de zeilschool  met de auto in 20 minuten makkelijk te bereiken. 


De kampen worden gedraaid vanuit de groepsaccommodatie het Droogdok. Vroeger was dit een gymzaal. De kinderen uit het dorp kregen hier hun gymles. Nu kunnen er bij ons iedere week zo’n 72 kinderen blijven slapen. In het Droogdok wordt ook gegeten en worden er toffe avondprogramma’s georganiseerd. 

Vinkeveense Plassen

Alle zeilboten liggen aan het eiland in de haven. ‘s Ochtends vertrekt iedereen hier vandaan voor een heerlijke dag op het water. De Vinkeveense Plassen biedt voor ieder niveau een geschikt stukje vaarwater. Mooie open stukken om lekker hard te gaan of beschutte plekken voor de beginnende zeiler. Op de derde plas liggen acht recreatie eilanden. Iedere zomer zijn we hier te vinden voor een avontuurlijk avondspel of een heerlijke lunch.

Het strandje

Het strandje in de haven al gezien? Vroeger was dit het openluchtzwembad van Vinkeveen. Jonge kinderen kregen hier in de plassen van Vinkeveen zwemles. Nu wordt het onder andere gebruikt als locatie voor de bonte avond voor de oudere cursisten. In het strandhuis zelf wordt in drukke weken gegeten of leuke avondspellen gespeeld. Naast het strandje hebben we een groot grasveld waar je tussen de programma’s in je eigen gang kan gaan of bijvoorbeeld met elkaar kan voetballen.