CWO / NWD

NWD

Diplomalijn zeilen en surfen

Zeilschool Vinkeveen is aangesloten bij de Nationaal Watersportdiploma (NWD). Het NWD zorgt voor een diplomalijn voor watersportdiploma's, waardoor jij je door de jaren heen kan ontwikkelen als watersporter. Daarnaast heeft het NWD een diplomalijn voor instructeur. De bij het NWD aangesloten vaarscholen moeten voldoen aan hoge eisen en worden hier ook op gecontroleerd, zodat je zeker weet dat je op een veilige en leerzame vaarschool jouw vrije tijd doorbrengt!


Voor veel klanten is CWO een bekende naam voor diploma's. Wij hebben er vanaf 2024 voor gekozen om de stap van CWO naar NWD te zetten. We herkenden ons als zeilschool niet langer in de standaarden van CWO en willen graag een extra stap zetten op het gebied veiligheid en kwaliteit. Lees hier meer over de ambities van het Nationaal Watersportdiploma.


Ook jouw zeillessen worden aan de hand van de NWD richtlijnen vormgegeven. Plezier en veiligheid staan bij onze lessen voorop. Ongeacht het niveau is het belangrijk dat iedere cursist een onvergetelijke ervaring op het water beleefd. 

Na iedere cursus ontvang je van ons een diploma met daarop de vorderingen waaraan je hebt gewerkt. Een volgende zeilweek kan je hier bij ons weer mee verder aan de slag.

Diplomalijn

De NWD diplomalijn vervangt het traditionele drie-niveau systeem voor een nieuw systeem met vier niveaus. Dit maakt elk leertraject duidelijker en toegankelijker. Doordat cursisten kleine stapjes kunnen zetten wordt sneller een succesbeleving behaald: een cruciaal element om jonge én oudere zeilers te motiveren.

Online watersportdiploma

Voorafgaand aan de week ontvang je van het NWD een mail om je online watersportdiploma account te activeren als je deze nog niet hebt. In dit account zijn de precieze uitwerkingen van je diploma terug te lezen en weet je precies wat er is behandeld gedurende de week.

Instructeurs

De Instructeurs bij Zeilschool Vinkeveen worden volgens de KSS (Kwalificatie Structuur Sport) opgeleid. De instructeurslijn loopt via het NWD en is geaccrediteerd door het Koninklijk Nederlands Watersportverbond, de sportbond en autoriteit op het gebied van instructeursopleidingen.

Oude diploma's

Heb je in het verleden een CWO-diploma behaald? Dan zijn die diploma's natuurlijk nog geldig. Het NWD hanteert een overgangsregeling. Als je al bij ons hebt gezeild, zijn deze gegevens bij ons bekend. Is het jouw eerste keer bij ons op kamp, dan kan je eerder behaalde diploma's doorgeven bij jouw aanmelding.