Over ons

Thuis op het water

Vinkeveen Haven is een veelzijdige watersport- en evenementenlocatie, direct gelegen aan één van de drie plassen die Vinkeveen rijk is. Op de Haven vindt u een breed assortiment aan mogelijkheden; van Vergaderfaciliteiten tot Watersportactiviteiten en van Eten & Drinken tot Overnachten. Via de Bootverhuur is er ook gelegenheid voor dagrecreatie en ontspanning op de Vinkeveense Plassen.

Wij bieden verschillende groepsarrangementen aan, op en langs het water. Uitermate geschikt voor bedrijfsuitjes en evenementen, of een dag/weekend met familie en vrienden. Daarnaast is de locatie ideaal voor feestelijke gelegenheden zoals; borrels, verjaardagen en reünies. Tevens is ons Strandhuis een officieel door de gemeente toegekende trouwlocatie.

Bij alle arrangementen en evenementen staat gezelligheid en plezier centraal. Maatwerk is onze standaard!


Locatie

Vinkeveen Haven beschikt over een groot terrein (eiland) met meerdere ruimtes die gebruikt worden voor verschillende doeleinden.

Bed&Breakfast: als ideale uitvalsbasis voor de steden Amsterdam en Utrecht, vindt u op het terrein een uniek adres om te overnachten. ‘Out in the Garden’ biedt een prachtig en rustgevend uitzicht over de Vinkeveense Plassen. U verblijft hier in een authentieke Pipowagen.

Groepsaccommodatie: Het Droogdok biedt grote groepen de mogelijkheid tot overnachten in de Haven. Er is ruimte voor 75 slaapplaatsen, verdeeld over meerdere kamers en zijn er voldoende sanitaire voorzieningen. Centraal in het gebouw is een recreatie- en eetzaal, met aansluitend een terras aan het water.

Zakelijke & Feestelijke gelegenheden: in het Strandhuis bevinden zich twee ruimtes; Sailors en De Kombuis, die voor diverse gelegenheden kan worden gebruikt, zowel zakelijk als privé. Naast het sfeervolle interieur bevinden zich binnen 2 bars, garderobe en toiletten. Aangrenzend ligt een overdekt terras met strandje en uitzicht over de Vinkeveense Plassen.

Restaurant: het veelzijdige restaurant op ons terrein heet Boathouse. Terras aan en op het water, bijzonder sfeervolle zitplaatsen binnen. Meer informatie en reserveren: https://boathousevinkeveen.nl/


Ligging

Vinkeveen Haven ligt nabij snelweg A2 en aan de provinciale weg N201, waarmee het zeer gunstig en centraal is gelegen. Vanaf Amsterdam of Utrecht bent u binnen 20 tot 25 minuten op onze locatie.
Ons terrein beschikt over circa 50 parkeerplaatsen. Een openbare parkeerplaats (gratis) met een vergelijkbaar aantal parkeerplaatsen is op loopafstand.
Ook per openbaar vervoer zijn wij eenvoudig bereikbaar en is er een goede verbinding naar Amsterdam en Utrecht.
Klik hier voor de route- en reisplanner.

Openingstijden havenkantoor
1 april tot 30 september: maandag t/m zondag van 9.00 – 18.00 uur*.
1 oktober tot 31 maart: maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00u.

*Bij mooi weer en daglicht is het kantoor bereikbaar tot zonsondergang.

Toeristisch Informatie Punt (TIP)
Rust, ontspanning, natuur, afwisseling en ruimte – Vinkeveen biedt het. Aan het helderste zwemwater van Nederland ligt Vinkeveen Haven, een watersportcentrum met bootverhuur, restaurant, Bed & Breakfast, zeilschool, Toeristisch Overstap Punt (TOP) en Toeristisch Informatie Punt (TIP). Op pad in het Groene Hart? Dan is Vinkeveen Haven de ideale uitvalsbasis. Ontdek de rust en de ruimte tussen Amsterdam en Utrecht.

Modern VVV
De TIP is te zien als modern VVV. Recreanten kunnen er terecht voor folders, visitekaartjes, digitale informatie en tips van de in Vinkeveen geboren en getogen medewerkers. Bij binnenkomst in het dorp komt iedereen er direct langs, zichtbaar vanaf de N201 op Herenweg 144.
De recreanten komen uit de nabij gelegen dorpen en steden zoals Wilnis, Uithoorn en Amsterdam. Maar ook van verder weg en zelfs uit het buitenland.

Activiteiten en bezienswaardigheden
Varen, zwemmen, zeilen, vissen, zonnen, terrasje pakken, ijsje eten, wandelen of fietsen – met mooi weer keuze zat. Bij slechter weer is in het dorp zelf het Veenmuseum interessant en in het nabijgelegen Mijdrecht de bowling, zwembad en kartbaan leuk. Ook zijn de steden Amsterdam en Utrecht en het historische Woerden vanuit Vinkeveen goed bereikbaar.
Alvast online meer info over Vinkeveen en omgeving bekijken? Ga naar www.vinkeveen.nl