Klein Vaarbewijs I

  • Vanaf 1 persoon
  • Vanaf per

Klein Vaarbewijs I

In het voor- en najaar organiseren wij de theoretische vaarcursus "Klein vaarbewijs I". Dit vaarbewijs is verplicht bij het varen met schepen boven de 15 meter of bij schepen die sneller kunnen varen dan 20 km per uur. Deelname aan de cursus voorafgaand aan het maken van het examen vergroot uw slagingskans significant!

In vijf avonden komt alle stof uit het nieuwe Vaarbewijs Academy-boek voorbij. Streven is niet alleen te zorgen dat je het examen haalt, maar dat je kennis en vaardigheden vergroot worden voor meer plezier op het water.

Tijdens de vijf avonden is er veel ruimte om vragen te stellen, met de stof te oefenen en ervaringen uit te wisselen. Een cursusavond is een combinatie van vertellen, uitleggen, oefenen en bespreken. Aangevuld met filmpjes uit de praktijk waar mogelijk. De cursus wordt gegeven door een CWO erkend docent.

  • 16, 23 en 30 september, 7 en 14 oktober 2020 (deze cursus is inmiddels vol)
  • 2, 9, 16, 23 en 30 november 2020
locatie: Zeilschool Vinkeveen, Herenweg 144, Vinkeveen
tijd: 19.30 - 22.00 uur
Kosten: € 175,00 inclusief koffie/thee, koekjes en digitale handouts.

Voor het examen schrijft u zich individueel in op www.cbr.nl . Dit is het onafhankelijke exameninstituut voor het Klein Vaarbewijs. Let op: het examen vindt dus niet bij ons plaats en is dan ook niet in de prijs inbegrepen. De kosten voor het examen Klein Vaarbewijs I bedraagt € 42,- per examen. Na het behalen van het examen kan je het Vaarbewijs pasje direct aanvragen. De kosten van het pasje bedragen € 20,-. Deze bedragen worden dus voldaan aan het CBR.

Klein Vaarbewijs II:
Bij voldoende animo voor de aanvullende cursus Klein Vaarbewijs II zullen wij ook daar een reeks lesavonden voor organiseren. Om u daar voor aan te melden graag een e-mail met uw naam, telefoonnummer en adresgegevens aan info@zeilschoolvinkeveen.nl sturen.

Naast deze theoretische cursus is het mogelijk om een praktijkles te boeken in een sloep of kruiser. Klik HIER om te boeken.