Straat- en Plassenjutten

21 sept. 2019 - world clean up day

&

28 sept. 2019 - Opruimactie abcoude

Op zaterdag 21 september is het zover: World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. En Nederland doet natuurlijk mee! Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe gerichter we namelijk kunnen werken aan oplossingen.

Op World Cleanup Day 2018 hebben 18 miljoen vrijwilligers in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii een gigantische hoeveelheid afval uit het milieu gehaald: naar schatting 88 miljoen kilo! Een ongekend succes. Alleen al in Indonesië deden zo’n 7 miljoen mensen mee.

Vanaf Vinkeveen Haven tussen 10u. en 12u.
Samen trekken we de omgeving in om zwerfafval te verzamelen.


Op zaterdag 28 september organiseren gemeente De Ronde Venen en gemeente Stichtse Vecht een schoonmaakactie in het waterlinie-gebied. Inwoners worden uitgenodigd om de wandelpaden en riviertjes in het landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam schoon te maken. Vanaf 14u. - verzamelen bij Fort Abcoude.

Kano's en SUP's mogen gratis gebruikt worden, maar met een eigen boot, als opstapper of lopen mee doen kan ook. Wij zorgen voor vuilniszakken, grijpers, routekaarten en handschoenen. Iedereen mag mee doen!

Er is koffie, thee en limonade voor iedere deelnemer en na afloop wacht er een duurzame traktatie.

De (plastic) vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda. En dat is helaas nodig: de plastic productie neemt nog jaar op jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in rivieren en zeeën. Daarom roepen we heel Nederland op om de handen uit de mouwen te steken. Samen kunnen we namelijk écht iets doen aan de plasticsoep!

Scroll naar beneden om je op te geven!

Heb je Facebook? Volg Vinkeveen Haven voor het laatste nieuws over zwerfvuilacties.

Heb je Instagram? Volg #plassenjutten #supportervanschoon #zwerfie #supcleanup #trashchallenge en #thereisnoplanetb