Geuzenpenning - geannuleerd

geuzenpenning

DE GEUZENPENNING 2020 IS VANWEGE DE CORONA-MAATREGELEN HELAAS GEANNULEERD.

Historische zeilwedstrijd De Geuzenpenning vindt ieder jaar op de zaterdag en zondag van het Pinksterweekend plaats in Vinkeveen. Dus we hopen iedereen bij de wedstrijd in 2021 weer te zien!

Ook hopen we dat de cursus Schipper op een platbodem wellicht wel door zal mogen gaan en dat het tevens weer mogelijk gaat worden om rondvaarten op de historische schepen te kunnen gaan doen.
Tijdens het lange Pinksterweekend zijn er zeillessen voor het hele gezin. Mochten de Corona-maatregelen verlengd worden en zou daardoor de zeilles niet door kunnen gaan, dan verzetten wij de lessen of retourneren het lesgeld.

SPONSORS 2019

De Geuzenpenning wordt mede mogelijk gemaakt door de gulle sponsoring van:

Kroese Watersport - Alles voor op het water!

Ab Schoenservice - Klantvriendelijke schoenmakerij

Van Asselen Verf en Wand - ruim 80 jaar vakmanschap

Fa. F.A. Ruizendaal & Zonen - Boom- en Fruitkwekerij | Aanleg en Onderhoud van tuinen

Restaurant Het Voordek - Pannenkoeken en meer!

En de professionele wedstrijdleiding door Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude (WVA).

Lang geleden waren de Vinkeveense Plassen nog moerassen en slootjes. Vanaf de Gouden Eeuw werd er in de moerassen stelselmatig turf gestoken om Amsterdam van brandstof te voorzien. Omgekeerd kwam het Amsterdamse huishoudelijk afval naar Vinkeveen om de overgebleven eilanden te verstevigen. Deze hele logistiek vond plaats op door wind- en spierkracht voortgestuwde schepen. Hoe beter de zeilvaardigheid van de bemanning, hoe meer financiƫle winst er gemaakt kon worden. Bij windstilte kwam het aan op spierkracht en storm betekende geen brood op de plank.Tijdens zeilwedstrijd de Geuzenpenning waan je je in vroeger tijden en kun je deelnemen aan deze strijd der giganten. Twee dagen wedstrijdzeilen op echt historische platbodems met deelnemers uit het hele land. En goed gezeild of niet, over brood op de plank hoef je je geen zorgen te maken: zaterdagavond is er een gezellige barbecue.