Duurzaam dineren bij Het Voordek

duurzaam dineren bij het voordek

Saté van de Vegetarische Slager of een pannenkoek met compote van appeltjes van Ruizendaal? Misschien wist u het al: vegetarisch eten en kiezen voor lokale producten is beter voor het milieu! Restaurant Het Voordek draagt het duurzaamheidskeurmerk Green Key (niveau Goud). Eén van de pijlers van Green Key is Communicatie met gasten. Communicatie is tweerichtingsverkeer, dus gaf het personeel van Het Voordek dit keer de gasten het woord.

Zeventien gasten vulden de enquête in. Komen de gasten speciaal naar Het Voordek vanwege het Green Key keurmerk? Niet specifiek: slechts vier van de zeventien respondenten wist voordat ze bij Het Voordek reserveerden, dat het restaurant een duurzaam keurmerk heeft. Op de vraag welke duurzame maatregelen de gasten belangrijk vinden, antwoordde de meerderheid wel significant vaker ‘Belangrijk’ dan ‘Minder belangrijk’ of ‘Onbelangrijk’ (zie afbeelding).


Het Voordek krijgt van de gasten het duurzame rapportcijfer 7,8. Zichzelf geven de gasten gemiddeld het rapportcijfer 6,4 wat betreft een duurzame levensstijl.

Uit de enquête kwamen een aantal nuttige tips voor het restaurant. Zo waren de gasten bijvoorbeeld niet op de hoogte van het feit dat Het Voordek werkelijk op 100% groene stroom draait. Veel stroomleveranciers leveren slechts een deel groen, maar Het Voordek kiest bewust voor Green Choice die gegarandeerd 100% groene stroom levert. Verbeterpunt is dan ook het meer communiceren van de duurzame maatregelen die al sinds de bouw van Het Voordek van kracht zijn. Volgend jaar zal er weer een enquête plaatsvinden en het personeel hoopt -naast wederom het Green Key niveau Goud- ook een volle 8 van de restaurantgasten te krijgen!

Komt u ook duurzaam dineren bij ons? Reserveer nu!

Neem contact op
Of bel ons op 0297 - 26 19 90