CSI Vinkeveen

Na afspelen van het politiebericht omtrent een gevonden lijk speuren de deelnemers in teams, gewapend met een tablet, door de omgeving van Vinkeveen. De kaart in het dossier dient te worden gebruikt om bepaalde punten te vinden. 

Als snel komen er vier verdachten in het vizier met allen een motief, maar hebben ze ook alle vier een alibi? Naast het papierwerk moet er ook veldwerk gebeuren. Dit betekent een buurtonderzoek houden, een digitale kluis kraken waarin het slachtoffer haar dagboek bijhield en het luisteren van haar voicemailbox waarin de laatste gesprekken voor de dood zijn opgenomen. Gaat het hier om een crime passionnel of speelt geld een belangrijke rol? Is de oplossing te vinden in het dagboek of in de gevonden aanwijzingen van de politie?

Bij elke juiste locatie verschijnt er vanzelf een opdracht. Deze bestaan uit diverse vragen en teambuilding opdrachten. Voor ieder goed antwoord of correct uitgevoerde opdracht verdienen teams aanwijzingen over het ballistisch onderzoek, DNA uitslagen, het sectierapport en meer. Uiteindelijk moet dit hen leiden naar de oplossing van deze moordzaak.Op verschillende locaties vinden zij onderweg diverse opdrachten en zijn er raadsels verborgen. Snelheid, sluwheid en doorzettingsvermogen zijn eigenschappen die je als team ver kunnen brengen.

Wie doorzien de roddels, leugens en intriges van de verdachten? Wie weet de aanwijzingen op de juiste manier te ontcijferen en wordt het beste onderzoeksteam van het spel?!
Het spel speelt zich af in het dorp Vinkeveen of op de Vinkeveense Plassen, waarbij de detectives in motorboten het water op gaan (hiervoor geldt een toeslag voor de boten).

Ook is er mogelijkheid voor een mooi diner of barbecue aan het strand, om nog eens na te praten over de zaak en heerlijk te genieten. Er kan zelfs een complete feestavond aan vastgeplakt worden en eventueel overnachten in de groepsaccommodatie.