De Askeladden is een stevige Noorse jol met goede zeileigenschappen. Het is een stabiele boot met een hoge rand en ruim 4 meter lang. Uitermate geschikt voor de beginnende en licht gevorderde zeiler, met tenminste een fokkenist en roerganger die het grootzeil bedient aan boord. De kuip biedt mogelijk nog plaats voor extra personen.

Bij de huur van zeilboten gaan wij er vanuit dat de huurder(s) eigenhandig de boot kunnen optuigen en besturen.
Het is mogelijk om de Askeladden te huren per dagdeel of voor de dag.

Het is niet verplicht vooraf te reserveren, maar wij adviseren dit wel om uw teleurstelling te voorkomen. Met de annuleringsverzekering kunt u uw reservering tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren.

De huurprijzen zijn inclusief zwemvesten en een tonnetje voor waardevolle spullen, indien gewenst. Tevens ontvangt u van ons de ‘Vinkeveense Plassen recreatie- en vaarkaart. Onze medewerkers adviseren u graag bij het uitstippelen van een mooie zeilroute.

Zeilles:
Eerst nog wat beter leren zeilen? Neem een zeilles! Kijk hier voor het complete aanbod van privé- en groepslessen voor kinderen.

Naast dat er bij Zeilschool Vinkeveen diverse cursussen worden aangeboden, bieden wij ook jeugdclinics aan in Askeladden voor bijvoorbeeld verjaardagspartijtjes. Vraag naar de mogelijkheden of kijk hier.