Nieuws

Duurzaam Dineren bij Het Voordek

Saté van de Vegetarische Slager of een pannenkoek met compote van appeltjes van Ruizendaal? Misschien wist u het al: vegetarisch eten en kiezen voor lokale producten is beter voor het milieu! Restaurant Het Voordek in Vinkeveen draagt het duurzaamheidskeurmerk Green Key (niveau Goud). Eén van de peilers van Green Key is Communicatie met gasten. Communicatie is tweerichtingsverkeer, dus geeft het personeel van Het Voordek dit keer de gasten het woord. Komt u de komende tijd bij Het Voordek lunchen of dineren, dan nodigt het personeel u uit om een korte enquête over duurzaamheid in te vullen. De enquête is anoniem, dus u wordt niet gevraagd om uw contactgegevens. De zes vragen zijn deels meerkeuze en worden op papier gepresenteerd - geen gedoe met inloggen op een computer. Hoewel Het Voordek het hoogste niveau van het Green Key label heeft bereikt, streeft het altijd naar verbetering. Vandaar dat uit deze enquête niet alleen een helder beeld over de huidige mate van duurzaamheid volgt, maar het personeel zich met name verheugt op de tips om middels de bedrijfsvoering nog beter voor het milieu te zorgen! Gelukkig is het niet ingewikkeld om voor een duurzame levensstijl te kiezen. Bovendien past Het Voordek hiermee perfect in de ambitie van De Ronde Venen om in 2040 een klimaatneutrale gemeente te zijn. U doet toch ook mee?

Restaurant Het Voordek

greenkey_logo_2013.jpg

Dag van de Duurzaamheid 10-10-2017

Gaan we als Ronde Veners samen het ambitieuze Klimaatneutraal 2040 bereiken? Het jaar 2040 is nog heel ver weg en om van een gezamenlijk jaarlijkse uitstoot van 4052 terajoule terug te gaan naar 2660 terajoule die ook nog eens voor het overgrote deel door hernieuwbare energie moet worden ingevuld (bron: Spoorboekje Klimaatneutrale gemeente 2040), is een spannende uitdaging.

Lees meer

Waterfiets (3).JPG

Turfrace_2016_5.jpg
Platbodem_zeilen.jpg
Op 3 en 4 juni vindt de Geuzenpenning plaats, een tweedaagse platbodemzeilwedstrijd.
ligplaatsen_kl.jpg
Voor de trotse bezitters van een eigen sloep, klassiek schip of open zeilboot, zijn er vaste ligplaatsen beschikbaar bij Vinkeveen Haven. Ook voor de eigenaren die gewoon een keer willen wisselen van vaargebied en op zoek zijn naar een nieuwe (thuis)haven. Deze ligplaatsen zijn onderverdeeld in 6, 7, en 8+ boxen. Vanaf € 585,00 per seizoen (1 april – 30 september).
DSC_8862.JPG
DSC_0343.JPG
Het watersportseizoen wordt traditioneel afgesloten met een knalfeest op de Plas, verlichte boten en verkleedpartijen.

Neem contact op
Of bel ons op 0297 - 26 19 90