Straat- en Plassenjutten

23 maart 2019 - landelijke opschoondag

Ergert u zich ook zo aan al dat afval langs de slootkanten? Stoepen en perkjes worden gelukkig regelmatig opgeschoond, maar wie kijkt er om naar al het afval dat alleen vanaf het water te bereiken is? De kilometers lange oevers in Vinkeveen herbergen heel wat verwaaid vuilnis. Daarom gaan we op zaterdagmiddag 23 maart tussen 13u. en 17u. op en om het water een grote zwerfvuil-verzamel-actie doen! Hoewel we iedere dag zorg dragen voor het milieu, is het op 23 maart Landelijke Opschoondag en gaan we dus samen in actie tegen de plastic soep. Of u nu een half uurtje of meerdere uren deelneemt, alle beetjes helpen.

Het vroege voorjaar leent zich er uitstekend voor om eens te gaan Plassenjutten - jutten net als op het strand, maar dan vanuit een kano of uw eigen boot. Zwemvesten, routekaarten, grijpers en vuilniszakken liggen klaar.

Ook Rederij Klinkhamer doet mee: stap op de boodschappensteiger op en laat uzelf warm en droog, onder het genot van een kopje koffie, naar 1 van de eilanden brengen om ook daar afval te rapen.

Lopend meedoen mag ook!

Er is koffie, thee en limonade voor iedere deelnemer en na afloop wacht er een duurzame traktatie.

Laat ons weten dat je mee doet door onderstaand formulier in te vullen.

Heb je Facebook? Meld je dan ook aan bij het evenement.
Heb je Instagram? Volg #plassenjutten en #landelijkeopschoondag


Neem contact op
Of bel ons op 0297 - 26 19 90